איך ההמבורגר הפך לטרנד בינלאומי: הסיפור שלא הכרתם! - בורגרס בר - Burgersbar
להזמנות

איך ההמבורגר הפך לטרנד בינלאומי: הסיפור שלא הכרתם!

אהבתם? שתפו!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
המבורגר הוא אחד המאכלים הנפוצים והאהובים בכל העולם. מדובר במנה בינלאומית שחוצה יבשות ותרבויות. אבל איך הכל התחיל? מה הסיפור של ההמבורגר ואיך הוא הפך להיות כה טרנדי ברחבי העולם?

המבורגר הוא אחד המאכלים הנפוצים והאהובים בכל העולם. מדובר במנה בינלאומית שחוצה יבשות ותרבויות. אבל איך הכל התחיל? מה הסיפור של ההמבורגר ואיך הוא הפך להיות כה טרנדי ברחבי העולם? 

אם נלך לראשית תולדות ההמבורגר, ניתן לומר שהכל התחיל אי שם במסופוטמיה, לפני כ-10,000 שנה, עם תחילתו של ביות הבקר. למרות שביות הבקר התחיל אחרי תקופת הקיסרות הרומית, קיימות טענות כי כבר בתקופת הקיסרות  נהגו רומאים ממעמד גבוה להכין קציצות מבשר ולשלב אותן עם פלפלים או ירקות אחרים, באותה עת הבקר היה יקר מאוד ולפיכך היה נחשב למזון לעשירים בלבד. 

במאה ה-12 מתרחשת נקודת התפנית המשמעותית באשר לבקר ולפופולריות שלו, כאשר חקלאים גרמנים מהעיר המבורג החלו לגדל בקר ולמכור מנות של בשר טחון בצורת קציצות, ללא לחם או לחמנייה. עם הזמן מנות הבקר הפכו לפופולריות במיוחד, ותפסו תאוצה בגרמניה כולה.

החל מאמצע המאה ה-18, החלו גלי הגירה משמעותיים לארצות הברית, ביניהם של אזרחים גרמנים. ההמשך כבר מובן מאליו: המהגרים שהגיעו לארה״ב מגרמניה הביאו עימם את טרנד הבשר. עם התיישבותם במדינה, החלו רבים מהם לפתוח מעדניות בקר, וביר גארדנס (כן, גם הבירה הייתה מאוד פופולרית כבר אז), בהם הציעו מנות בשר בסגנון גרמני אותנטי.
המבורג הייתה ידועה גרים השיקו בתוך מסעדות בכעיר הבירה של ההמבורגר ובבשר האיכותי שיש לה להציע, מה שגרם לכך שאותם מהארה״ב מנות בשר קצוץ עם ירקות בדגש על כך שהן מוגשות ״בסגנון המבורג״, וב-1837 נמכר לראשונה ״המבורג סטייק״ בתפריט במסעדה. מיותר לציין כי בשם העיר ממנה הגיעה המנה המפורסמת, מתחבאת הסיבה ללמה קראו להמבורגר בשמו. מנת ההמבורג-סטייק הפכה לפופולרית מאוד בקרב אזרחים אמריקאים שהגיעו למסעדות גרמניות אותנטיות. 

מה שמבדיל את ההמבורגר המפורסם כפי שאנו מכירים אותו כיום לעומת הבורגר שהיה פופולרי במאה ה-19, זו הלחמנייה. שתי פרוסות לחם (הלחמנייה), היו מה שהפך את ההמבורג-סטייק להמבורגר האגדי. קיימות אגדות רבות לגבי המעבר של ההמבורג סטייק להמבורגר כפי שאנו מכירים אותו כיום. טענה פופולרית אחת הייתה כי באמצע המאה ה-19, אזרחים אמריקאים שעבדו במפעלים שעות רבות, נאלצו לאכול במהירות בין שעות העבודה שלהם. עגלות מזון שהיו מגיעות למפעלים כללו גם את מנת ההמבורג סטייק המוכרת, אך אותם עובדים התקשו לאכול את המנה בעמידה, וכך טוענים, נולד כריך ההמבורגר. 

טענה פופולרית נוספת עומדת על כך שההתפנית האמיתית קרתה ביריד עולמי בסנט לואיס, ארה״ב, בשנת 1904. יריד זה עסק בתוצר בינלאומי, ונמכרו בו מנות מיוחדות מרחבי הגלובוס, ושם אמריקאים רבים טעמו לראשונה מאכלים שונים ותרבותיים, החל מוופל בלגי, גלידה בגביע, צמר גפן מתוק, וביניהם גם המבורגר בלחמנייה, מה שגרם לחשיפת המנה לקהל אנשים רחב. 

ב1921, אזרחים אמריקאים בשם בילי אינגרם וולטר אנדרסון פתחו את מסעדת המזון המהיר הראשונה להמבורגרים בקנזס שבארה״ב, בו הגישו את ההמבורגר לצד צ׳יפס ומילקשייק. 

במהלך הדורות הבאים, תעשיית ההמבורגר התעצמה. במהלך מלחמת העולם השנייה חיילים אמריקאים לקחו עימם את ההמבורגר, שהיה קל להכנה, למסעות המלחמה שלהם. מה שהקל מעט על הגעגועים לבית בתקופה כה קשה. לאחר מלחמת העולם השנייה ההבורגר תפס תאוצה, כאשר רשתות קטנות שמכרו את המנה האהובה הפכו בתוך זמן קצר לאהודות במיוחד. 

כיום ההמבורגר פופולרי בכל רחבי העולם. במהלך השנים קונספט ההמבורגר השתנה, התפתח, וקיבל מראות וטעמים יצירתיים שונים ברחבי הגלובוס. המקום ליצירתיות ניכר במיוחד בתוספות להמבורגר, קציצות הבשר הוחלפו לבריאות יותר, ואף הומצאו קציצות שאינן מבקר אמיתי עבור הטבעוניים והצמחוניים שבינינו. מסעדות ורשתות מזון מהיר ברחבי העולם מתחרות על ההמבורגר הטוב ביותר, וכמעט בכל מסעדה בינלאומית ניתן למצוא המבורגר שיהיה לטעם סועדים מרחבי העולם. עולם ההמבורגר ממשיך להתפתח, להשתנות, ולהתאים את עצמו לשינויי הסביבה.

סיפורו של ההמבורגר מרתק, ולנו בעיקר עשה חשק להמבורגר טוב!

ומה ההמבורגר האהוב עליכם?