Burgersbar

כל מה שרציתם לדעת על המבורגר טבעוני

אהבתם? שתפו!

אין ספק שבשנים האחרונות אנחנו רואים עלייה חדה ואינטנסיבית במספר האנשים שמשנים את התזונה הרגילה שלהם לתזונה טבעונית- תזונה שעשויה כולה מהצומח.

עם עליית אחוזי הטבעוניים בארץ ובעולם, כך גם הבינו מסעדות ובתי קפה שעליהם להתאים את עצמם לרוח התקופה ולאפשר גם לאנשים שאוכלים מהצומח בלבד להנות מהמבורגר עסיסי וטעים. 

ההיסטוריה של ההמבורגר הטבעוני מתחילה בשנות ה-80 של המאה הקודמת, כשאדם בשם פול ונר פיתח את הקציצה הצמחונית הראשונה במדינה אורגון שבארה״ב. ההמבורגר הצמחוני הראשון כמנה רשמית פותח על ידי אדם בשם גרגורי סאמס, בלונדון. אז אמנם המבורגר טבעוני כיכב עוד במאה הקודמת, אך אין ספק שבמאה ה-21 קרה השינוי המשמעותי. 

ועכשיו בואו נעבור לתאכל׳ס, ממה בעצם עשוי ההמבורגר הטבעוני? 

אין ספק שההמבורגר הקלאסי דיי פשוט לעומת הקציצה הטבעונית. בעוד שהמבורגר רגיל עשוי (בדרך כלל) מבשר טחון, מלח ופלפל שחור, הקציצה הטבעונית מגיעה בוריאציות שונות ומורכבת מרכיבים שונים. בדרך כלל הרכיבים יהיו דגנים שונים, פטריות וירקות. הקציצה לרוב תהיה עשויה מכמה רכיבים שחיברו לכדי יציקת קציצה אחת. 

 אחת מהגרסאות המוכרות והאהובות של המבורגר טבעוני עשוי מקציצת ״ביונד בורגר״. חברת ביונד מיט הוקמה בשנת 2009 בלוס אנג׳לס שבארה״ב, והחלה עם מכירת מוצרי עוף מדומה (העשוי מרכיבים מן הצומח כמובן). 

החל משנת 2014 החלה לפתח מוצרים דמויי בקר, והחל משנת 2016 החלה לשווק את מוצריה לשוק הבין-לאומי. כך הגיעה החברה למדינתנו הקטנה, כמו גם לרשת ההמבורגרים האהובה שלנו- בורגרס בר. 

אין ספק שביונד בורגר עעשוי מ-100% רכיבים מן הצומח, הפך לאחד מהמאכלים הנפוצים ביותר בקרב הקהל הטבעוני, במיוחד בגלל טעמו העשיר שמזכיר את טעם הבשר. כמו גם חשוב לציין שבקציצת ביונד יש 17.7 גרם חלבון, זה נחשב לא מעט ולגמרי נותן נקודת חוזק נוספת לביונד מיט. 

אצלנו בבורגרס בר תוכלו למצוא את ביונד בורגר המפורסם, ולהנות מטעם עשיר של המבורגר טבעוני ואיכותי! 

בנוסף, דאגנו לכם גם לאלטרנטיבה למי שרוצה להתנסות בטעם קצת שונה. תוכלו למצוא המבורגר שעשוי מפטריית פורטבלו ענקית בתוך לחמניה, כמו גם סנדוויץ׳ פורטבלו עם ירקות טרייםםם! 

אז למה אתם מחכים?! קפצנו אלינו לאחד הסניפים או לחצו כאן לבורגרס בר תפריט משלוחים והזמינו בורגרס בר עד הבית או באיסוף עצמי!